Aalborg Bæredygtighedspris

Aalborg Kommune uddeler i forbindelse med Aalborg Bæredygtighedsfestival en Bæredygtighedspris.

Aalborg Bæredygtighedspris

Aalborg Bæredygtighedsfestival hylder i løbet af en uge i september den brede bæredygtighed og de mange omstillingsprojekter, der foregår året rundt i Aalborg Kommune.

Som led i festivalen, bliver der hvert år også stillet lidt ekstra skarpt på en virksomhed, en person eller organisation, forening eller lign., som markerer sig med initiativer og engagement og har ydet en ekstraordinær indsats indenfor bæredygtighed generelt. Målet med prisen er at anerkende og synliggøre disse indsatser. Miljø- og Energiudvalget er dommerpanel.

Der er endnu ikke åbent for ansøgere til Bæredygtighedsprisen 2018. Skema bliver offentliggjort snarest. Hold øje i nyhedsbrevet. 

 

Vinderen af Aalborg Bæredygtighedspris 2017

Temaet for Bæredygtighedsfestivalen 2017 var grøn vækst og grønne jobs, og dette var ligeledes temeaet for åres Bæredygtighedspris, der blev overækket til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats inden for området.

Ud af de seks nominerede nordjyske virksomheder, var det Himmerland Boligforening der vandt Aalborg Bæredygtighedspris 2017! Begrundelse for valgtet er deres ambitiøse bæredygtighedspolitik, der indeholder præcise mål frem mod 2030, bl.a. en energieffektivitet på 30 % i 2030 i forhold til 2014. Bæredygtighedspolitikken indeholder også tiltag som el-delebiler for beboerne og lokal afledning af regnvand. Den bæredygtige indsats berører rigtigt mange borgere, og er dermed med til at skabe lokalt engagement og fokus på bæredygtighed. 

Herudover er der også lagt vægt på, at Himmerlands Boligforenings indsats har en tydelig jobeffekt - de er således med til at skabe grønne jobs i Aalborg Kommune. 

Læs mere om hvordan Himmerland Boligforening arbejder med bæredygtighed her 

Dsc09085  

Del indhold